top of page

לחם טחינה וגרעינים

דל פחמימה | ללא גלוטן

40 דקות אפייה בתנור

כיכר לחם אחת, כ-12 פרוסות

50 דק' וזה מוכן!

< למתכון הקודם

יש לי כמה אהבות גדולות בחיים.. ואחת מהם היא טחינה
אם כרוטב לסלט, כממרח, או סתם כנשנוש עם כפית ... וגם כחומר גלם מדליק למאפים, כמו לחם, לחמניות, קרקרים ועוגיות.

היופי שבמתכונים על בסיס טחינה הוא שחלקם בכלל לא מצריכים שימוש בקמח, אפילו לא קמח שקדים.
יחד עם זאת, קיימים בעיני 2 אתגרים עיקריים כשמכינים לחם ומאפים מטחינה.
1. הטחינה באפייה מקבלת מעט מרירות.
2. השילוב בין הטחינה לביצים נותן לעיתים מרקם וטעם "ביצתי".
ולכן המטרה שלי היתה לייצר לחם במרקם אוורירי ובטעם לחמי.

אני ממליצה בחום לא לוותר על הגרעינים והצ'יה, הם גם מייצבים את הלחם וגם מוסיפים המון מבחינת הקראנצ'יות והעושר בכל ביס.

מצרכים:

1/2 כפית אורגנו

4 ביצים

1.5 כוס טחינה גולמית

3/4 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית פלפל

1 כפית ממתיק

1 כפית פפריקה מתוקה

1.5 כפית מלח

1 כף שומשום

1.5 כף חומץ תפוחים

לקישוט/ציפוי:

1 כף גרעיני חמניה ודלעת

2 כפות זרעי צ'יה

הכנה:

1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית לחם עם נייר אפייה מעל.

2. בקערה גדולה לערבב ביחד את כל הרכיבים (למעט הגרעינים לציפוי).

3. להעביר את הבלילה לתבנית אפייה uלפזר מעל את תערובת הגרעינים.

4. להכניס לתנור לאפייה של 40 דקות.

לצנן לגמרי לפני שפורסים ומגישים.

bottom of page