מתכון ללחם על בסיס בצק גבינה עם מרקם מאוד רך ואוורירי. ניתן לגוון את טעם הלחם ולשלב בציפוי תבלינים אחרים, כמו למשל פפריקה מעושנת, שומשום, פרג ועוד.
מצרכים:
ללחם:
2.5 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת (שתיים וחצי כוסות)
55 גרם גבינת שמנת
1.5 כוסות קמח שקדים (כוס וחצי)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
3 ביצים
1 כפית Italian Seasoning
לציפוי:
1/4 כוס חמאה מומסת
4 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (טריה או מיובשת)
הכנה:
1. לחמם תנור ל-200C.
2. להכין תבנית לתנור (תבנית עגולה בקוטר של 20 ס"מ).
3. בקערית קטנה, לערבב ביחד פרמז'ן ותבלין איטלקי.
4. בקערה בגודל בינוני שמתאימה למיקרו, להמיס ביחד גבינת מוצרלה עם גבינת שמנת (כ-2 דק' על חום גבוה).
5. לערבב את הגבינות המומסות ולהוסיף לקערה קמח שקדים, אבקת אפייה וביצים.
6. לערבב וללוש עד ליצירת תערובת בצקית אחידה.
7. ליצור מהבצק כ-7 עד 8 כדורים (בכל כדור כף גדושה של בצק). לגלגל ולעטוף את הכדורים בתערובת של הפרמז'ן המתובל ולהניח בצורה מעגלית בתבנית.
8. כשכל הכדורים מסודרים, להכניס לתנור לאפייה של כ-20 דק'.
9. להמיס חמאה ולערבב עם השום והפטרוזיליה לציפוי של הלחם.
10. להוציא את הלחם מהתנור אחרי 20 דק', למרוח מעל חצי מתערובת את הציפוי ולהכניס לתנור ל-5 דק' נוספות של אפייה.
11. להוציא מהתנור ולמרוח מעל את שארית הציפוי ולהגיש.