מתכון מאוד פשוט ומהיר ללחמניות רכות ומתובלות. הבצק של הלחמניות על בסיס גבינות ולכן מומלץ לשמור אותן בקירור ולחמם מעט לפני שמגישים.
מצרכים:
2 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
100 גר' גבינת שמנת
2 ביצים L טרופות
2.5 כוסות קמח שקדים (שתיים וחצי כוסות)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
4 כפות חמאה מומסת
1 כפית אבקת שום
1 כף פטרוזיליה קצוצה או מיובשת (יכול להיות גם תבלין אורגנו, או טימין)
הכנה:
1 לחמם תנור ל-200C.
2. במיקרו להמיס ביחד גבינות מוצרלה ושמנת.
3. להוסיף לקערת הגבינות המומסות ביצים, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח
ולערבב היטב.
4. לחלק את הבצק ל-8-10 כדורים.
5. לגלגל את הכדורים בידיים מעט רטובות (הבצק קצת דביק).
6. להניח בתבנית שקעים משומנת.
7. בקערה נפרדת לערבב חמאה מומסת, שום ופטרוזיליה ולהבריש את התערובת
מעל הלחמניות.
8. להכניס לתנור לאפייה למשך 15-20 דק', עד להזהבה והתייצבות.
9. להמתין כמה דק' לקירור הלחמניות לפני שמוציאים אותן מהתבנית ומגישים.