מתכון לקרקר קראנצ'י ועדין בטעם על בסיס בצק פריך דל פחמימה.
מה חשוב לכם לדעת במתכון הזה?
אני ממליצה לא לוותר על התוספת של הגבינה בסוף, זה מוסיף מאוד לקראנץ' ונותן טוויסט מיוחד לטעם. בנוסף, תנו לגריסיני להתקרר לגמרי לפני שאתם מגישים. הם מגיעים למרקם הרצוי רק אחרי קירור מוחלט
אה.. ואל תישארו ליד המגש.. זה פשוט טעים מידי.
מצרכים:
1.25 כוס קמח שקדים (כוס ורבע)
2 כפות קמח קוקוס
1 כפית קסנטן גאם
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
5 כפות חמאה קרה שחתוכה לקוביות
2-4 כפות מים קרים מאוד
50 גרם גבינת צ'דר מגורדת
הכנה:
1. במעבד מזון לערבב קמחים, קסנטן גאם ותבלינים.
2. להוסיף לתערובת חמאה ולתת כמה פולסים ליצירת תערובת פירורית.
3. להפעיל את המעבד מזון על מהירות נמוכה ולהוסיף באיטיות מים (1 כף בכל פעם) עד להפיכת התערובת לבצקית.
4. לשטח ולעטוף עם ניילון נצמד. להכניס לקירור של 30 דק'.
5. לחמם תנור ל-150C ולהכין תבנית עם נייר אפייה.
6. לקחת 1 כף מהבצק ולגלגל ביידיים ליצירת "סיגר" בעובי של כ-1.5 ס"מ.
7. לייצר "סיגרים" מכל כמות הבצק.
8. לפזר מעל הסיגרים את הגבינת צ'דר ולגלגל מעט כדי להדביק את הגבינה לבצק.
9. לאפות 25-30 דק', עד להזהבהץ
* חשוב לצנן לגמרי לפני הגשה כדי שהגריסיני יקבלו מרקם "קריספי".