במעבר לתזונה דלת פחמימה, אחד החוסרים הבולטים הוא הלחם ואחיו. עם הזמן למדתי והתנסיתי במתכוני לחם/לחמניות רבים ושונים, שמספקים את "תחושת הכריך" החסרה, אבל ברוב הפעמים אני פשוט מעדיפה לאכול קרקר או מאפה חטיף שיכול לחיות בכייף ליד כל מטבל, ממרח, מרק או סלט.
ולכן אני מגישה לפניכם כאן מתכון משגע למקלות פרמז'ן שבאחריות לא תרצו להפסיק לאכול.
מצרכים:
3.5 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת (שלוש וחצי כוסות)
1.5 כוסות קמח שקדים (כוס וחצי)
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה טרופה
1 כפית קסנטן גאם
1/2 כפית מלח
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת דק
הכנה:
1. לחמם תנור ל-200C.
2. בקערה עמוקה לערבב ביחד קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח וקסנטן גאם.
3. בקערה שמתאימה למיקרו לחמם גבינת מוצרלה להמסה (כ-2 דק' על חום מקסימלי). * אפשר להמיס גם על באן מרי (קערה מעל סיר עם מים רותחים).
4. להוסיף לקערה של הגבינה ביצה ולערבב ביחד במהירות.
5. להוסיף לקערה את תערובת הקמח, לערבב וללוש לקבלת כדור בצק (במידה והבצק דביק מידי לעבודה, אפשר להוסיף 1-2 כפות של קמח שקדים).
6. לחלק את הבצק ל-2 חתיכות ולרדד כל אחת מהן בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה.
7. לקחת חתיכה אחת מרודדת ולפזר מעליה כמחצית מכמות הפרמז׳ן.
להניח מעליה את החתיכה השנייה של הבצק ולפזר מעליה את מה שנותר מהפרמז'ן המגורדת.
8. בעזרת סכין או גלגלת פיצה לחתוך רצועות ממשטח הבצק והגבינה.
9. כשהבצק כולו חתוך לרצועות, לתפוס כל רצועה (2 שכבות של בצק עם פרמז'ן) משני קצוות ב-2 הידיים ולסובב עד לקבלת צורה של "בורג". לסובב את כל הרצועות ולהניח אותן באופן מעט מרווח על תבנית האפייה.
10. להכניס לתנור לאפייה של 10-12 דק', עד להזהבה.
* לצנן מעט לפני ההגשה.
*לאחסן בכלי סגור ובמקום מוצל במשך 3-4 ימים. מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה.