top of page

פיתה "בייטס" עם טוויסט

10 דקות אפייה בתנור

ללא גלוטן | דל פחמימה

20-25 קרקרים

30 דק' וזה מוכן!

מתכון מהיר במיוחד לקרקר דל פחמימה שמזכיר נגיסי פיתה.
מה חשוב לכם לדעת במתכון הזה?
החלפתי את גבינת השמנת ה"רגילה" בגבינת שמנת בטעם וזה מוסיף לקרקר טעם ועניין.
פלוס, אל תפספסו את המתכון המשגע לגוואקמולה שצירפתי לעמוד.

מצרכים:

לפיתה בייטס:

1.5 כפות גבינת שמנת (כף וחצי)

(אפשר להשתמש בגבינת שמנת בתוספת טעמים, למשל, גבינת שמנת בתוספת בצל, שום שמיר וכד׳)

1.5 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת (כוס וחצי)

1 ביצה

1/2 כוס קמח שקדים

1 כפית אבקת שום

1 כפית טימין יבש


לגוואקמולה:

1 אבוקדו מגולען וחתוך לקוביות קטנות

4 עגבניות שרי/1 עגבניית תמר, קצוצים לקוביות קטנות

1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים גס

מעט מלח

1/2 ליים סחוט

2 פרוסות ליים לקישוט

* במידה אין לכם ליים גם לימון יעבוד


הכנה:

פיתה בייטס:

1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית עם נייר אפייה. 

2. בקערה שמתאימה למיקרו להמיס ולערבב ביחד גבינות שמנת ופרמז'ן.

3. להוסיף לתערובת הגבינות ביצה, קמח שקדים ותבלינים.

4. לשטח את הבלילה על נייר אפייה.

5. להכניס לתנור לאפייה למשך 10-15 דק', עד להזהבה קלה.

5. להוציא את מגש הקרקרים מהתנור ולסמן חיתוך עם גלגלת פיצה או סכין שמתאימה לחיתוך.

6. להכניס לתנור ל-2-3 דק' נוספות, עד שמוכן.


גוואקמולה:

1. בקערה בינונית לערבב ביחד אבוקדו עם עגבניות וכוסברה.

2. לזלף מעל ליים סחוט ולתבל במעט מלח.

3. להעביר לקערת הגשה.

bottom of page