top of page

צ'יפס זוקיני

80 דק' אפייה בתנור

קערת צ'יפס גדולה

100 דק' וזה מוכן

בואו נדבר רגע על קראנץ׳! אתם יודעים, הרעש הזה והתפצחות הזו שיש בפה כשאוכלים חטיף כמו צ׳יפס.
הקרנץ׳ זה הדבר שהכי חסר לי בתזונה הדלת פחמימה! הנשנוש הכייפי של משהו מלוח ופריך - פשוט לא קיים בתזונה.
ולכן המתכון של היום, שמרוב שהוא פשוט להכנה לא בטוח שאפשר לקרוא לו מתכון, הוא כזה מושלם!
יש בו רכיב אחד, 10 דק׳ עבודה ויש לכם חטיף בריא עם קראנץ׳ מושלם.

אז קבלו מתכון לצ׳יפס זוקיני, קראנצ׳י בטירוף, שכייף לנשנש ישר מהמגש או להוסיף למרק או לסלט! כזה שלא מלווה ברגשות אשם, אלא בתחושה מספקת ונעימה של הנאה מאוכל שבריא לגוף שלכם וגם לנשמה.

מצרכים:

2 זוקיני גדולים, קלופים ופרוסים דק ידנית או במנדולינה של מעבד מזון

1 כפית מלח, מחולקת ל-2 חצאים

4 כפות שמ״ז או שמן MCT 

1/2 כפית פלפל שחור 

הכנה:

1. להניח את פרוסות הזוקיני על מגש ולפזר מעל מלח (כמחצית הכמות). 

2.להניח בצד לשעה כדי שהזוקיני יגיר נוזלים. 

3.לחמם תנור ל-100 מעלות צזליוס ולהכין תבנית עם נייר אפייה מעל. 

4.להניח את הפרוסות של הזוקיני על גבי מגבת ולייבש קלות עם מגבת נוספת או נייר סופג. 

5.להניח את הפרוסות של הזוקיני על תבנית האפייה שהכנו ולהבריש אותם קלות עם שמ״ז (אפשר גם להתיז את השמן כספריי). 

6.להכניס לתנור לאפייה של 70-90 דק׳, עד לקבלת הזהבה קלה. 

7.לפזר מעל את המלח הנותר ולהגיש.

bottom of page