קרקר קריספי וטעים בטירוף שיש בו 5 סוגים שונים של זרעים וגרעינים - בגרסה טבעונית
מצרכים:
50 גרם זרעי צ׳יה
50 גרם זרעי פשתן
מים פושרים (בערך 1.5 כוסות)
100 גרם גרעיני חמניה
100 גרם גרעיני דלעת
50 גרם שומשום
1 כפית מלח
1-2 כפיות זעתר (לא חובה)
הכנה:
1.לחמם תנור ל-170C ולהכין תבנית עם נייר אפייה מעל.
2.בקערה בינונית לערבב ביחד צ׳יה ופשתן ולכסות במים פושרים (המים צריכים לעבור את קו תערובת הזרעים). להניח בצד ל-15-20 דק׳, לפחות, עד שהתערובת מקבלת מרקם סמיך וג׳לטיני.
3.להוסיף לקערה את שאר הרכיבים ולערבב היטב.
4.להעביר את התערובת אל תבנית התנור עם נייר האפייה מעל ולשטח הכי דק שניתן (אפשר להניח נייר אפייה נוסף מעל ולהיעזר במערוך).
5.להכניס את התבנית לתנור ל-10 דק׳. להוריד את הטמפרטורה בתנור ל-130C ולהמשיך לאפות עוד 40-50 דק׳, עד להתמצקות.
6.לסגור את התנור, לפתוח מעט את דלת התנור ולתת למשטח הקרקרים להתקרר ולהתייבש סופית בתנור.
7.לשבור את משטח הקרקרים באופן חופשי לגודל הקרקרים שאתם רוצים ולהעביר לצלחת הגשה או לאחסון.