מתכון דל פחמימה לריבועי פרמז'ן ממכרים, שמתאימים בול ליד מרק, סלט וגם לבד.
הפרמז'ן נותנת לקרקר את הטעם המלוח-חרפרף ולכן לדעתי, אין צורך להוסיף תבלינים בכלל.
בנוסף, חשוב שתהיה לכם גבינת פרמז'ן טובה ו"קשה" יחסית. השילוב בין הפרמז'ו לקמח שקדים מייצר מעט קריספיות, מה שהופך את החטיף הזה לטעים במיוחד.
מצרכים:
1 כוס פרמז’ן מגורד דק
1 כוס קמח שקדים
1 כף חמאה מומסת
2 כפות מים
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C.
2. לערבב את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת פירורית.
3. ללוש ביחד את רכיבי הבצק ליצירת כדור בצק.
4. לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה ולעצב לצורה של מרובע “שמנמן”.
להכניס למקפיא ל-5-10 דק’.
5. להוציא את מרובע הבצק מהמקפיא ולרדד אותו שוב הפעם לגודל המרובע המקסימלי (גובה הבצק צריך להיות לא יותר מ-2-3 מ”מ).
6. בעזרת סכין לא משוננת או גלגלת לחיתוך פיצה לסמן מרובעים לחיתוך הקרקרים.
7. להכניס לתנור לאפייה של 15 דק׳.
8. להוציא מהתנור ולסמן שוב, בזמן שהקרקרים עדיין חמים, את קווי החיתוך של הקרקרים. להמתין כרבע שעה עד לצינון ולהפריד אותם לפני הגשה או איחסון.