את הסנדיי אייס קרים, אני זוכרת עוד מימי העליזים בתפוח הגדול. מצד אחד מרענן ומתוק ומצד עשיר ועמוס בטעמים באופן מיוחד. הגרסה הזו שלפניכם, היא הדרך שלי להכין את הקינוח הכייפי הזה רק ללא סוכר וללא גלוטן ובטעם משגע של חמאת בוטנים.
מה חשוב לכם לדעת פה?
קחו בחשבון 2-3 שעות לפני הגשה, מתכון 10 דק' הכנה בלבד והשאר זמן מקפיא.
הכמות שבמתכון מספיקה ל-4 מנות יפות של 3 כדורי גלידה כל אחת.
מצרכים:
לגלידה:
1/2 כוס חמאת בוטנים (ללת״ס)
3/4 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס + 2 כפות של חלב שקדים
1/4 כוס ממתיק (עדיפות לממתיק אבקת סוכר)
1 כפית תמצית וניל
לקישוט:
2-3 קוביות שוקולד מריר
1 כף חמאת קקאו
1-2 כפות בוטנים מטוגנים/אגוזי מלך קצוצים גס
הכנה:
1. להקציף במיקסר את השמנת עד לחצי הקצפה.
2. להוסיף את החלב שקדים ולהמשיך להקציף עוד כמה דק', שוב עד לחצי הקצפה.
3. להוסיף לתערובת חמאת בוטנים, ממתיק ותמצית וניל. לערבב כמה דק' ביחד (לא יותר מידי כדי לא "לשבור " את המרקם האוורירי).
4. להעביר לכלי אחסון סגור שמתאים למקפיא ולהכניס למקפיא לשעתיים-שלוש, עד להגשה.
5. לקראת ההגשה להכין את רוטב השוקולד ואת הבוטנים/אגוזים הקצוצים.
6. בקערה קטנה שמתאימה למיקרו להמיס ביחד שוקולד מריר עם חמאת קקאו, כדקה, לקבלת רוטב נוזלי.
הרכבה:
* לשים בקערה את כמות הגלידה הרצויה, לפזר מעל מעט רוטב שוקולד ושברי בוטנים/אגוזים.
* להגיש ולהתענג על כל ביס !