קינוח קיטוגני מושלם שמשלב באופן פשוט בין חלבונים וממתיק, שילוב שמייצר קסם של ענני מרנג שפשוט נמסים בפה, עם מרקם מעט קריספי מבחוץ ונימוח כמו צמר גפן מתוק מבפנים.
רגע לפני שאתם נכנסים למטבח, כמה מילים לגבי האבקת קרם טרטר שכלולה במתכון הזה:
1. מדובר באבקה לבנה שמופקת משאריות של ייצור יין. יש לאבקה הזו מגוון תפקידים באפייה ובעיקר בהקצפת חלבון ביצה, כאשר במקרה הזה היא מייצבת את הבועות במהלך ההקצפה, ובכך תורמת ליצירת קצף יציב.
בנוסף, היא גם תורמת לצבע הלבן של המרנג, שלא ישחים במהלך האפייה.
את האבקה הזו ניתן לקנות בחנויות לדברי אפייה וגם להזמין מאיי הרב.
2. דבר נוסף וחשוב - העקרון בהכנת מרנג הוא אפייה בחום נמוך ולאורך זמן, על מנת לייבש את הקצף שנוצר מהחלבונים למרקם של מרנג. ולכן מבחינת תכנון הזמנים קחו בחשבון שעתיים-שלוש של אפייה וצינון.
מצרכים:
4 חלבונים/כ-140 גרם חלבון
4 כפות ממתיק אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר
1/4 כפית אבקת קרם טרטר
קורט מלח
הכנה:
1. לחמם תנור ל-120C ולהכין תבנית עם נייר אפייה מעל.
2. בקערת מיקסר להקציף ביחד את כל הרכיבים, עד לקבלת קצף לבן, לא קשיח מידי ועם מעט ברק.
3. בעזרת כף או שקית זילוף וצנתר, להעביר את התערובת אל נייר האפייה.
1-2 כפות תערובת לתלולית של מרנג.
4. להכניס לתנור לאפייה של 30 דק’.
5. אחרי 30 דק’ להוריד את הטמפרטורה ל-90C (אפשר גם ל-100C למי שיש תנור “חלש” יחסית) ולהמשיך לאפות עוד 50-60 דק’, עד שמתקבלת הזהבה קלה בחלק העליון של המרנג והוא מרגיש יבש למגע.
6. לסגור את התנור ולהשאיר את המרנג למשך שעה בתנור הסגור, כדי שימשיך להתייבש ולהתקרר.
* רק אחרי שהמרנג התקרר לגמרי להפריד אותו בעדינות מנייר האפייה ולהעביר לכלי איחסון או צלחת הגשה.