האם אפשר לאכול שוקולד בתזונה דלת פחמימה!אז התשובה היא - כמובן! וכדי שהוא יהיה לנו טעים ונעים, אנחנו צריכים לשחק אתו קצת ולעשות לו שינויים.
יש בשוק היצע לא קטן לשוקולד ללא תוספת סוכר שהוא באמת מצוין וטעים, אז אתם שואלים למה צריך להכין?
רוב השוקולדים התעשייתיים מקבלים את המתיקות שלהם מממתיק שנקרא מלטיטול שמופק בדרך כלל מתירס (ובתירס כמו שאנחנו יודעים יש גם סוכר וגם פחמימות.
יש ממתיקים שלא טובים לחיידקי המעיים שלנו והמלטיטול הוא אחד מהם) ולכן השוקולדים האלה פחות מומלצים למי שנמצאים בתזונה קיטוגנית/דלת פחמימה.
וזו בדיוק הסיבה שאני משתפת אתכם היום במתכון קליל ומהיר לחטיפי שוקולד קיטוגניים נפלאים! 10 דק׳ הכנה ולמקפיא.. ויש לכם נשנוש בשלוף לרגעי חשק או לרגעי משבר מתוקים.
מצרכים:
100 גרם שוקולד מריר 99%
70 גרם חמאה
4 כפות ממתיק אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג שוקולד ללת״ס
1.5 כפות ממרח אגוזי לוז
לתוספות:
קומץ דברי אגוזי לוז קלופים או שקדים לבנים קלופים ופרוסים.
שבבי קוקוס.
הכנה:
1.בקערה בגודל בינוני, שמתאימה למיקרו, להמיס ביחד שוקולד, חמאה וממתיקים.
2.לערבב היטב לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
3.להוסיף לתערובת את ממרח האגוזים ולערבב שוב.
4.למזוג את התערובת לתבנית שהכנו מראש עם נייר אפייה (20/20 ס״מ) או לתבניות סיליקון שמתאימות לחטיפי שוקולד.
5.להכניס למקפיא ל-3 שעות לפחות. במידה ויצרנו מרובע שוקולד, אפשר לחתוך אותו בעזרת סכין חדה לריבועים קטנים. במידה והכנו את השוקולד בתבניות סיליקון, אפשר לחלץ את חטיפי השוקולד אל כלי אחסון או קערת הגשה.
6.לאחסון במקפיא או במקרר.