יש משהו בלתי מנוצח ברכות של עוגת שוקולד פשוטה ומנחמת, כזו כמו של פעם.
המתכון יכול להתאים לעוגה שלמה או לעוגות מאפינס אישיות.
מה חשוב לכם לדעת כאן?
את חלב השקדים ניתן להמיר בשמנת מתוקה או חמוצה וכך לתת רכות נוספת לעוגה.
מה עוד? אני חילקתי את המסה הכוללת בין 9 כוסות אפייה יחסית גדולות, אבל ניתן לחלק את הכמות לכוסות אפייה יותר קטנות ולאפות כמה דק' פחות.
וטיפ אחרון חביב, תחממו את העוגה כמה שניות במיקרו לפני ההגשה.. השוקולד שבפנים נמס וזה יוצא סופר טעים.
מצרכים:
3 ביצים
1/2 כוס חלב שקדים (אפשר גם שמנת מתוקה/חמוצה)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח שקדים
1/4 כוס קמח קוקוס
2 כפות אבקת קקאו אורגני
1 כף אבקת שוקו ללא תוספת סוכר (אפשר גם אינסטנט פודינג שוקולד)
1/4 כוס ממתיק
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/4 כוס חמאה מומסת
1/3 כוס שברי שוקולד מריר ללא תוספת סוכר
הכנה:
1. לחמם תנור ל-170C.
2. לערבב במיקסר (אפשר גם ידנית) ביצים, חלב שקדים ותמצית וניל.
3. להוסיף לתערובת קמח שקדים, קמח קוקוס, ממתיק, אבקת קקאו, אבקת שוקו, אבקת אפייה ומלח.
4. להוסיף לתערובת חמאה מומסת.
5. להוסיף את שברי השוקולד ולקפל אל התערובת.
6. להעביר אל כוסות אפייה ולאפות 22-25 דק'.