עוגה בחושה כמו של סבתא, עם טעם ומרקם שצריך לידם כוס תה.
מה חשוב לכם לדעת במתכון הזה?
המתכון יכול לשמש אתכם כמתכון בסיס לעוגה בחושה וניתן לשחק ולגוון עם הטעמים שלה. לדוגמא: אפשר להוסיף לעוגה תמצית שקדים ושברי שקדים, או אוכמניות ומעט מיץ לימון או בכלל ללכת לכיוון שוקולדי עם שברי שוקולד ללא תוספת סוכר.
בנוסף, התוספת של הקסנטן גאם היא לא חובה אבל מאוד תורמת למרקם ולייצוב של העוגה ובאופן כללי אם אתם מנהלים מטבח דל פחמימה כדאי שיהיה לכם קסנטן גאם. הוא חשוב למרקם של מאפים ללא גלוטן ותורם גם לעיבוי של רטבים ומרקים.
מצרכים:
1 כוס חמאה רכה
1/3 כוס ממתיק
4 ביצים
1/2 כף תמצית וניל
2.5 כוסות קמח שקדים (שתיים וחצי כוסות)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קסנטן גאם
1/2 כף קינמון + 1/2 כף ממתיק אבקת סוכר
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית אפייה של לחם עם נייר אפייה מעל.
2. במיקסר (אפשר גם ידני), לערבב חמאה וממתיק, עד לקבלת מרקם "קרמי".
3. להוסיף את הביצים, בכל פעם אחת.
4. להוסיף תמצית וניל.
5. בקערה לערבב ביחד את החומרים היבשים; קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח.
6. להוריד את המהירות של המיקסר ולהוסיף את תערובת היבשים בכמה פעימות אל התערובת שבמיקסר.
7. לפזר את הקסנטן גאם ולערבב כמה שניות נוספות עד לקבלת בלילה אחידה.
8. להעביר אל תבנית האפייה ולהכניס לתנור לאפייה של 20 דק'.
9. להוציא את העוגה מהתנור ולפזר מעל את תערובת הקינמון עם ממתיק אבקת סוכר.
10. להכניס לתנור לעוד כ-10 דק'.
11. להוציא את העוגה מהתנור, לעטוף אותה בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור למשך 10 דק' נוספות, עד שקיסם נעוץ יוצא יבש והעוגה מוכנה.
* לצנן לחלוטין לפני שפורסים ומגישים.