top of page

ביף סטרוגנוף לצהריים

דל פחמימה | ללא גלוטן

ללא זמן אפייה בתנור

4 מנות

30 דק' וזה מוכן!

מי פה מכיר את הביף סטרוגנוף?
אותו מאכל בשר בקר שמגיע אלינו היישר מהמטבח הרוסי, שבו הבשר מוגש ברוטב של שמנת חמוצה.
באופן מסורתי מכינים את המתכון הזה מרצועות פילה בקר, אבל מכיוון שאינני חובבת גדולה של פילה, שילבתי בו הפעם נתח מינוט אנטריקוט ריב-איי, שיצא פשוט מושלם!
ומכיוון שבד”כ מכינים את הרוטב בשילוב עם רוטב ווסטרשייר שהוא רוטב עשיר בסוכר, ומגישים אותה ליד אורז לבן או פירה תפ”א, היה לי ברור כבר מזמן שאני רוצה לייצר עבורה גרסה קיטוגנית.
והנה היא, כאן לפניכם.

מצרכים:

3 כפות חמאה/שמ”ז

500 גרם נתחי מינוט סטייק ריב-איי פרוסים לרצועות

מלח/פלפל, לפי הטעם

2 חבילות של פטריות, פרוסות

1 שן שום כתושה

1 כוס ציר עוף/בקר

1 כוס שמנת לבישול/קרם קוקוס

2 כפות רוטב קוקונט אמינו/רוטב ברביקיו ללת”ס

2-3 כפיות חרדל דיז’ון

1/2 כף תבלין פפריקה מתוקה

1/4-1/2 כפית קסנטן גאם


אפשרויות לתוספת שליד:

1 חבילת נודלס של סקיני פסטה

או 

1 כרובית בגודל בינוני, מגוררת ומבושלת לקוסקוס כרובית

חופן פטרוזיליה או עירית קצוצה לקישוט

הכנה:

1. במחבת סוטאז’, לחמם ולהמיס על אש בינונית כף חמאה/שמ”ז.

2. להגדיל את גובה את האש עד שהמחבת רותחת, ולהוסיף למחבת את רצועות הסטייק, לתבל במלח ופלפל ולצרוב 1-2 דק’ עד להשחמה. להוציא את נתחי הבשר אל צלחת ולהניח בצד.

3. להוסיף לאותה המחבת כף חמאה/שמ”ז, ולהוסיף את הפטריות הפרוסות. לבשל על אש נמוכה-בינונית במשך כ-10 דק’ תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות מגירות נוזלים ומזהיבות.

4. לתבל את הפטריות במלח/פלפל ושום ולהמשיך לבשל ביחד 1-2 דק’.

5. להוסיף לתערובת הפטריות את הציר עוף/בקר, ואת השמנת/קרם קוקוס.

6. להוסיף לתערובת את הברביקיו/הקוקונט אמינו, ואת החרדל ולערבב.

7. להוסיף את הפפריקה ולערבב.

8. אחרי שכל רכיבי הרוטב מאוחדים, לפזר מעל את הקסנטן גאם ולערבב מהירות.

9. לבשל את הרוטב במשך כ-5 דק’, עד לצמצום והסמכה ולהוסיף את נתחי הבשר.

10. במידה ומגישים את המנה עם הסקיני נודלס, להוסיף את חבילת הנודלס 2-3 דק’ לפני ההגשה.

* לפזר מעל פטרוזיליה או עירית ולהגיש.

* המלצה שלי לגבי בישול הסקיני נודלס - תתחילו עם ״בישול״ של הנודלס מעל מחבת חמה (מנפרדת מהרוטב/התבשיל) ללא שמן או תוספות כלשהן. באופן הזה הנודלס מתייבשות מעט והמרקם שלהן משתדרג פלאים. 

אחרי ש״בישלתם״ את הנודלס במשך 8-10 דק׳, תעבירו אותן ישר אל הסיר המוכן עם התבשיל או הרוטב, תערבבו ותגישו. 

הממלצה הזו נכונה ומתאימה לכל סוגי וצורות הסקיני נודלס. 

bottom of page