top of page

כרובית מעוכה בתנור

דל פחמימה | ללא גלוטן

30 דק' אפייה בתנור

כרובית אחת בגודל בינוני-גדול

45 דק' וזה מוכן !

כרובית היא ללא ספק אחד מירקות העל! בתזונה הדלת פחמימה ובכלל!
אין דבר שאי אפשר להכין ממנה, אם זה פשטידות, לחמים, לביבות, פירה וסלטים ובקיצור הבנתם את התמונה.
ובגלל זה יש מיליון מתכונים להכנה של כרובית, אבל!!! אני באה לספר לכם היום שמצאתי את הדרך הכי הכי טעימה לאכול אותה!!

איך? אתם שואלים
אז את המתכון לתפוחי אדמה מעוכים אתם מכירים?
אז כזה! רק עם כרובית!
קריספי, בתבלון עדין, ואמאל’ה כמה שזה טעים!

אז יאללה, מקווה שאתם מוכנים נפשית להתמכרות הבאה שלכם!
זו שתככב אצלכם מעכשיו בארוחות כתוספת המעדפת וגם כנשנוש כי זה פשוט עושה חשק

כרובית קריספית מעוכה בתנור.

מצרכים:

כרובית אחת גדולה (אפשר גם יותר כמובן), שטופה ומפורקת לפרחים גדולים
2-3 כפות שמן זית
מעט מלח גס
1 כפית אבקת שום
1 סיר רחב שמתאים בגודל לכרובית
1/2 כף תימין או אורגנו ועוד 1/2 כפית מלח גס להגשה

הכנה:

1. לחמם תנור ל-220C, ולהכין תבנית עם נייר אפייה.
2. בסיר רחב לבשל את פרחי הכרובית במים רותחים במשך כ-20 דק’, עד לריכוך קל.
3. לסנן הכרובית המבושלת מהמים ולתת לה להתייבש כמה דק’.
4. להעביר את פרחי הכרובית אל תבנית האפייה.
5. ועכשיו לרגע הכייפי שבו אתם מועכים את הכרובית, מה שיהפוך אותה בהמשך לקריספית וטעימה מהסרטים. בעזרת כוס עם בסיס רחב יחסית, אתם נותנים לחיצה בחוזק בינוני לפרחי הכרובית, עד למעיכה קלה שלהם (כפי שניתן לראות בסרטון ההכנה).
6. מזלפים מעל מעט שמן זית, מפזרים מלח גס ואבקת שום ומכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה, עד שהכרובית מקבלת צבע זהוב ועשוי והיא נראית עשוייה.
7. להוציא את הכרובית מהתנור ולהעביר לצלחת הגשה.
* לפזר מעל תימין/אורגנו ומלח גס ולנשנש בתאווה גדולה.

bottom of page