top of page

ממרח קרם חצילים

דל פחמימה | ללא גלוטן

35 דק' אפייה בתנור

קערה גדולה

50 דק' וזה מוכן!

עם ערך פחמימה נמוך, טעם נפלא ואינספור אפשרויות, החציל הוא כוכב אמיתי במטבח הדל פחמימה!
ומה מכינים מחצילים?
מרקים, ממרחים, סלטים, תבשילים, לזניה ... מבינים לאן זה מוביל?
קבלו מתכון לממרח קרם חצילים! משגע, קטיפתי, מפנק ועשיר והוא כמובן על בסיס מיונז ביתי (מתכון שגם הוא באתר).

את הממרח המשגע הזה שכל מה שצריך בשבילו זה 4 מרכיבים, אפשר למרוח מעל לחם דל פחמימה רך ומשגע ולקבל ביס מהסרטים!

פירטתי 3 דרכים שבהן אפשר לאפות/לקלות את החציל. בחרו את הדרך הקלה ביותר עבורכם וכנסו למטבח להכין לעצמכם .ביס שהוא עושר

מצרכים:

3 כפות מיונז ביתי  (מתכון בקישור  https://bitly.ws/3bpXD )

2 חצילים בגודל בינוני 

2 כפיות שום כתוש (כ-2-3 שיני שום כתושות)

1 כפית מלח 

הכנה:

1. את החצילים אפשר להכין בכמה דרכים: בתנור, בנינג׳ה או מעל להבה גלויה. 

-הכנה בתנור: לחמם תנור ל-220 מעלות צלזיוס, לנקב קלות את החצילים בעזרת מזלג ולהניח אותם על תבנית עם נייר אפייה. להכניס לאפייה למשך 35-40 דק׳, עד שהחציל רך ונימוח לגמרי. 

-הכנה בנינג׳ה: לכוון את הנינג׳ה לתוכנית של אפייה (bake) ולכוון ל-200 מעלות צלזיוס למשך 40 דק׳. 

 לחצות את החצילים ולחרוץ כל חצי לשתי וערב, לפזר מעל מעט שמ״ז ולהכניס לנינג׳ה (כשהחלק הפנימי של החציל נמצא על משטח האפייה). הסיבה לחציית החציל היא הגובה שלו, משום שרוב החצילים הגדולים לא נכנסים בגובה המלא שלהם בתוך הנינג׳ה. 

-הכנה מעל להבה גלויה: לחורר קלות את החצילים בעזרת מזלג ולעטוף אותם בנייר אלומיניום. להניח מעל להבה גלויה במשך 20-30 דק׳, כשיש צורך להפוך את החציל מידי פעם על מנת שיעשה באופן שווה בכל הצדדים. 

לרוקן את פנים החציל בעדינות ובעזרת כף אל קערה. להוסיף את הקערה את המיונז, השום והמלח ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 

להעביר את התערובת אל מעבד מזון ולטחון במשך כמה שניות לקבלת תערובת קרמית וחלקה (שלב שאינו חובה). 

לצנן במקרר לפני ההגשה.

bottom of page