top of page
מרק עשיר שממלא את הבית בניחוחות עוטפים ומבטיחים. אל הפטריות אני מוסיפה קרם קוקוס שמוסיף עומק ועושר לטעמים, אבל בהחלט אפשר גם בלי.
מצרכים:
1 כף שמן זית
1/2 סלסלת פטריות יער פרוסות
6 כרישות פרוסות לטבעות בעובי של 3-4 ס"מ
6-8 כוסות ציר מרק עוף
מלח
קורט אגוז מוסקט
1 קופסה קטנה של קרם קוקוס (250 מ"ל)
עירית קצוצה לקישוט
הכנה:
1. בסיר או מחבת לטגן פטריות למשך כמה דק' על להבה גבוהה.
2. להוציא את הפטריות ולהעביר לצלחת.
3. לטגן בסיר כרישה למשך 8-10 דק', עד להשחמה קלה.
4. לצקת לסיר מרק עוף, כ-7 כוסות.
5. לתבל עם מלח ואגוז מוסק ולבשל במשך חצי שעה.
6. להוסיף לסיר כמחצית מהפטריות המטוגנות ולטחון הכל במעבד מזון ידני.
7. להוסיף חלב קוקוס ואת שארית הפטריות שלא נטחנו ולבשל ביחד עוד 5-7 דק'.
*לפזר מעל עירית קצוצה ולהגיש חם.
bottom of page