המטבח המקסיקני כפי שהוא מוכר כיום התפתח בדרום מערב ארצות הברית ונקרא טקס-מקס. יש לו מאפיינים שמשלבים מטבח אמריקאי מקומי עם המסורת של המטבח המקסיקני באזורים שהיו בעבר חלק ממקסיקו והוא מתבסס בעיקר על תירס ושעועית כשהתירס בד"כ מוגש מבושל או כבצק ממנו עושים את הטורטיות.
מכיוון שתירס ושעועית הם לא חלק מהתזונה הדלת פחמימה, כדי ליצור ארוחה עם טעם וגוון מקסיקני אני נצמדת לפלטת התבלינים ושאר חומרי הגלם של המטבח הזה ואת הבצקים אני מייצרת מחומרי הגלם שמאפיינים את המטבח הדל פחמימה.
מתקבלת ארוחה מאוד מספקת ומזינה שכוללת נתחי חזה עוף מוקפצים עם ירקות בתיבול מקסיקני, אורז כרובית אדום, וטורטייה רכה שמקבלת אליה את כל רכיבי המנה.
מצרכים:
צ'יקן פהיטס:
1/2 קילו חזה עוף פרוס דק
2 כפית אבקת צ'ילי
3 כפיות מלח
2 כפיות פפריקה מעושנת
1 כפית אבקת בצל
1 כפית כמון
1 בצל פרוס לרצועות דקות
1 גמבה צהובה פרוסה לרצועות דקות
1 גמבה אדומה פרוסה לרצועות דקות
3-4 כפות שמן זית לטיגון
1/3 כוס פטרוזיליה/כוסברה קצוצה לקישוט
טורטיה:
90 גרם קמח שקדים
20 גרם קמח קוקוס
2 כפיות שטוחות קסנטן גאם
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 כפית חומץ תפוחים
1 ביצה
3 כפות מים
אורז כרובית אדום:
1 כרובית קטנה-בינונית, מגוררת
1 בצל בינוני קצוץ דק מאוד
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת צ'ילי
מלח לפי הטעם
4 כפות של עגבניות מרוסקות או רסק עגבניות
3-4 כפות שמן זית לטיגון
הכנה:
צ'יקן פהיטס:
1. בקערה קטנה לערבב תבלינים.
2. לתבל את העוף משני הצדדים (להשאיר מעט תיבול בצד לירקות).
3. במחבת סוטאז' גדולה לחמם שמן זית ולטגן את העוף כדקה-שתיים מכל צד ולהניח בצד.
4. להוסיף למחבת עוד קצת שמן זית ולהתחיל לבשל את הירקות. מתחילים עם הבצל ואחרי כמה דק' מוסיפים את הפלפלים, מתבלים ומבשלים במשך כ-10 דק', עם ערבוב מידי פעם.
5. לפרוס את העוף לרצועות ולהוסיף למחבת. לערבב מידי פעם ולהוריד מהאש.
6. לפזר מעל מעט פטרוזיליה/כוסברה ולהגיש חם.
טורטיה:
1. במעבד מזון לערבב רכיבים יבשים.
2. להוסיף לתערובת חומץ תפוחים, אח"כ ביצה ובסוף מים עד שהתערובת הופכת לבצקית/פירורית.
3. להוציא מהמעבד מזון, לעטוף בניילון נצמד וללוש כמה דק'. לשים במקרר להתייצבות למשך 10 דק' לפחות.
4. להוציא את הבצק מהמקרר, ללוש לצורת כדור ולחתוך ל-8 חתיכות.
5. כל חתיכה לגולל ביד לכדור ולרדד עם מערוך בין 2 ניירות אפייה עד לעובי של כמה מ"מ בלבד.
6. לחמם מחבת קטנה ו"לאפות" את הטורטיות על המחבת. כל צד לחמם במשך כמה דק', עד שמתחילים להיווצר כתמים חומים והטורטיה נראית אפויה ומוכנה.
אורז כרובית אדום:
1. לחמם מחבת סוטאז' בגודל בינוני עם 2 כפות שמן זית ולטגן את הבצל במשך כמה דק' עד להזהבה.
2. להוסיף למחבת את הכרובית המגוררת ולהמשיך לטגן את הכרובית עם הבצל במשך 7-8 דק'.
3. לתבל ולהוסיף את העגבניות. להמשיך לבשל על אש קטנה במשך 8-10 דק', עד שהכרובית מתרככת והתבשיל מוכן.
* להגיש חם.