כדורי שוקולד כמו של ילדים
ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר
10 דק' אפייה בתנור
10-15 כדורים
אני מאוד אוהבת מתכונים פשוטים, כאלה שיש בהם מעט רכיבים, מעט עבודה ויחד עם זאת הם מספקים אושר גדול בכל ביס.
וזה בדיוק המתכון שהכנתי לכם כאן. מתכון לכדורי שוקולד משגעים ועשירים, בגרסה שמתאימה לרגישים לגלוטן ולמי שנמצא בתזונה דלת פחמימה.
מצרכים:
לעוגיות (במקום ביסקוויטים):
1 כוס חמאת שקדים
1/3 כוס ממתיק
1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת״ס
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון טחון (לא חובה)
1 ביצה
לכדורי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר (90% ומעלה) או שוקולד חלב או מריר ללת״ס
כ-50 גרם חמאה מומסת
לציפוי:
3-4 כפות ממתיק אבקת סוכר
אפשרויות נוספות:
קוקוס טחון
אבקת קקאו אורגני
שוקולד מריר מגורד
אגוזים טחונים גס
הכנה:
עוגיות:
1. לחמם תנור ל-C180 ולהכין תבנית עם נייר אפייה.
2. בקערה לערבב ביחד את כל המרכיבים ליצירת תערובת אחידה וחלקה.
3. ליצור מהתערובת 12 כדורי בצק (מומלץ להרטיב מעט את הידיים לפני כדי להקל על העבודה עם הבצק).
4. להניח את כדורי הבצק על תבנית עם נייר אפייה ולתת להם מעיכה קלה עם כף היד.
5. להכניס לתנור לאפייה של 10-12 דק’, עד לקבלת הזהבה קלה.
6. לצנן את העוגיות לגמרי לפני ההסרה מהתבנית.
7. מומלץ להכניס את העוגיות למקרר לחצי שעה – שעה, לקירור והתייצבות לפני המעבר לשלב הבא בהכנה.
*בזמן הזה להכין את תערובת השוקולד.
הכנת תערובת לכדורי שוקולד והרכבה:
1. בקערה בגודל בינוני להמיס ביחס את השוקולד עם החמאה, לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
אפשר להמיס את התערובת במיקרו בקערה מתאימה או בבן מרי מעל סיר עם מים רותחים.
2. בעזרת סכין או בידיים, לחתוך ולפורר את העוגיות לחתיכות בגודל קטן-בינוני.
3. לשפוך את תערובת השוקולד מעל העוגיות המרוסקות ולערבב עד שהעוגיות מצופות לגמרי בשוקולד.
4. עם ידיים מעט רטובות ליצור מהתערובת כדורים (בערך כף גדושה של תערובת לכדור).
5. להניח את הכדורים מעל מגש עם נייר אפייה שמתאים למקפיא. חשוב לשים מעל נייר אפייה, אחרת הכדורים נדבקים אל המגש.
6. להכניס את הכדורים אל המקפיא למשך 1-2 שעות.
7. לשים בקערה קטנה ממתיק אבקת סוכר ולפדר כל אחד מהכדורים עד לציפוי מלא.
*לשמור את כדורי השוקולד במקרר או במקפיא.