top of page

עוגה במילוי ריבה

ללא תוספת סוכר | ללא גלוטן

60 דק' וזה מוכן

25 דק' אפייה בתנור

10 יחידות

בכל חנוכה אני שואלת את עצמי מה אכין השנה שיהיה טעים, חגיגי ודל פחמימה?
אז לביבות זה קל בתזונה דלת פחמימה, לביבות כרובית, קישוא, קולורבי, בצל - חגיגה!
אבל סופגניה?? זה באמת אתגר.
אז קבלו מתכון שווה במיוחד למאפה שהוא מאפינס/סופגניה, במילוי שווה של ריבה ביתית ללא תוספת סוכר

מצרכים:

1/2 כוס קמח קוקוס

1/4 כוס ממתיק

2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללת״ס

1/4 כוס אבקת חלבון

1.5 כפיות אבקת אפייה (כפית וחצי)

1/4 כפית מלח

4 ביצים

1/4 כוס חמאה מומסת/60 גרם

1/4 כוס מים


מילוי:

ריבת תותים ללת״ס 

קישוט:

1/4 כוס ממתיק אבקת סוכר

הכנה:

1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית שקעים משומנת או כוסות אפייה שמתאימות לקאפקייס/מאפינס. גם את כוסות האפייה כדאי לשמן.

2. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד קמח קוקוס, ממתיקים, אבקת חלבון, אבקת אפייה ומלח.

3. להוסיף לתערובת ביצים וחמאה ולערבב היטב. להוסיף מים ולערבב לקבלת תערובת סמיכה ונוחה למזיגה.

4. בעזרת כף להעביר את התערובת אל התבנית או אל כוסות האפייה, כ-2 כפות גדושות ליחידה.

5. להכניס לתנור לאפייה של 22-24 דק׳, עד לקבלת הזהבה קלה.

6. לצנן את המאפינס לגמרי בתבנית או בכוסות ואחרי זה לחלץ אותם בעדינות אל מגש או משטח עבודה ולהתחיל המלאכה של יצירת החורים למילוי הריבה.

7. בעזרת קש שתייה (עדיף קש רב-פעמי משום שהוא יותר קשיח), לחורר את המאפה בשני הצדדים שלו.

8. בעזרת שקית זילוף עם צנתר למלא את החורים שיצרנו בריבה.

9. לפדר בממתיק אבקת סוכר מעל ובצדדים. להגיש ולחגוג!

bottom of page