top of page

כבד קצוץ חגיגי

60 דק׳ וזה מוכן!

דל פחמימה | ללא גלוטן

ללא זמן בתנור

1/2 קילו כבד

מאכל שנולד בתקופות צנע, בהן השתמשו בכל חלק בבשר שהיה נגיש ואפשרי, כלומר גם הרבה חלקים פנימיים, ביניהם הכבד. במשך השנים המאכל הזה עבר כמה גלגולים והשתדך ל-3 מרכיבים נוספים- הביצים, השומן והבצל. ופה טמון הסוד לטעם הנפלא של הממרח הזה. אז תהיו נדיבים בשומן שאתם מוסיפים וגם בכמות הבצל.
ובכלל כדאי ומומלץ לאכול כבד בכל תצורה בשל כמויות החלבון והברזל הגבוהות שיש בו, ובתוספת של השומן והביצים, מדובר פה בחגיגה דלת פחמימה אמיתית!

מצרכים:

500 גרם כבד עוף (עדיף טרי, אבל אפשר מופשר)

6 ביצים L, קשות

שמן זית/ חמאה לטיגון (אפשר גם שמאלץ או שומן כבש למי שאוהב)

3 בצלים בינוניים לבנים קלופים ופרוסים דק

2-3 בצלצלי שאלוט קלופים ופרוסים דק

מלח ופלפל לפי הטעם


המלצה לתוספות מעל:

1-2 מלפפונים חמוצים פרוסים דק

1-2 עגבניות שרי פרוסות דק

1-2 כפיות חזרת לבנה

הכנה:

1. במחבת סוטאג' גדולה לחמם שמן זית או חמאה ולהוסיף את הבצלים הפרוסים.

*אני באופן אישי מאוד אוהבת לטגן בחמאה או בשמאלץ במקרה הזה. כמובן שגם טיגון בשמן זית מאוד מוצלח ומתאים לשומרי הכשרות ולנמנעים ממוצרי חלב.

2. לבשל כמה דקות על אש גבוה, לתבל במלח ופלפל, להוסיף כרבע כוס מים, להנמיך את האש ולבשל את הבצלים לפחות 30-40 דק', עד לריכוך והשחמה. חשוב לערבב את הבצלים מידי פעם ולבדוק שהם לא נשרפים ושהנוזלים מתאדים.

3. בזמן שהבצלים מתבשלים להכין את הביצים הקשות ואת הכבדים.

4. בסיר קטן למלא מים ולשים את הביצים. להרתיח את המים עם הביצים ולבשל כ-20 דק'.

*כדי שיהיה קל לקלף את הביצים, יש להעביר אותן לכלי עם מי קרח מיד עם תום הבישול.

5. ועכשיו לכבדים. לתבל את הכבדים במלח ופלפל. במחבת בגודל בינוני לחמם מעט שמ״ז ולטגן את הכבדים, 3-4 דק', מכל צד, עד לקבלת צריבה יפה מבחוץ וצבע וורדרד מבפנים.

6. עכשיו כש-3 רכיבי הזהב שלנו מוכנים - בצל מטוגן, ביצים קשות וכבדים, ניגש לשלב הסופי של ההכנה.

7. במעבד מזון או בקיצוץ ידני, לקצוץ/לטחון ביחד את הביצים, הבצלים והכבדים עד לקבלת המרקם שמעדף עליכם. לטעום ולתקן תיבול ולערבב שוב.

* להעביר לקירור לפני ההגשה.

* להעמיס מעל פרוסת חלה עבה ורכה ולהנות מהחיים!!

*מומלץ עם פרוסות מלפפון חמוץ, חצאי עגבניות שרי ומעט חזרת לבנה מעל.

bottom of page