top of page

פלפל ממולא של סבתא הלה

140 דק' וזה מוכן!

דל פחמימה | ללא גלוטן

90 דק' אפייה בתנור

7 פלפלים ממולאים

מה הסוד לפלפל ממולא טעים ומוצלח?
ברור שהרוטב! הרוטב חייב להיות עשיר וטעים והאתגר שעומד בפנינו הוא העשרת הרוטב מבלי להוסיף לו סוכר, גם כאיזון לחמיצות של העגבניות וגם להעמקת הטעמים.

שימו לב שבמתכון שלפניכם יש שימוש בפפריקה מעושנת ופפריקה מתוקה - שני סוגי פפריקה שמעניקים הרבה טעם ועומק למתכון. אבל אם אתם עדיין מרגישים שאתם צריכים לסגור פינה תוסיפו לרוטב כף של ממתיק סוכר חום, זה לגמרי עושה את העבודה.

ומה עוד? המלית!
המלית בממולאים בד"כ מבוססת על דגנים כמו אורז, גריסים, חיטה, קינואה וכד'.
ומכיוון שדגנים לא נכללים בתפריט דל פחמימה, הוספתי הפעם לתערובת הבשר שלי פתיתים! מדובר במוצר של סקיני פסטה והוא עשוי משורש בשם קונג'אק ומעט טפיוקה והוא דל פחמימה לחלוטין.
תפנקו את הפלפלים לפחות בשעה וחצי על חום גבוה בתנור ומובטחת לכם הנאה צרופה ומחממת לבבות.

מצרכים:

לפלפל ולמילוי:

7 גמבות (אדום, צהוב, כתום)

2 חבילות פתיתים של סקיני פסטה

500 גרם בקר טחון (עדיף בתוספת של שומן)

1/2 בצל לבן קצוץ דק

2-3 שיני שום כתושות

אפשרי ולא חובה: 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה


תבלינים למילוי הפלפל:

1 כפית בהרט

1 כפית כמון

מלח לפי הטעם

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה מעושנת

1/4-1/2 כפית תבלין צ'ילי

מלח לפי הטעם


לרוטב:

2-3 כוסות רסק עגבניות ללת״ס

1-2 כפות תרכיז עגבניות ללת״ס


תיבול לרוטב:

מלח לפי הטעם

2 כפיות כמון

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

אפשרי אבל לא חובה: 1 כף ממתיק סוכר חום

הכנה:

1. לחמם מראש תנור על 220C.

2. במחבת סוטאז' לטגן עם מעט שמן זית את הבצל והשום עד לשקיפות.

3. להוסיף למחבת את הבשר הטחון ולבשל במשך כמה דק' עד להשחמה.

4. להוסיף לתערובת הבשר תבלינים: בהרט, כמון, מלח, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת וצ'ילי. להמשיך לבשל ביחד כ-7-8 דק' עד שהבשר מקבל את גוון התיבול.

5. במחבת נפרדת לבשל את הפתיתים אחרי סינון מהנוזלים שלהם. הבישול הוא על מחבת חמה, ללא תוספת של שמן או רוטב, במשך כ-10 דק׳, לצורך ייבוש קל של הפתיתים לפני ההוספה לתערובת המילוי של הפלפלים. 

6. להוסיף לתערובת הבשר את הפתיתים, לערבב היטב ולהניח בצד.


הכנה של הרוטב:

* בשלב ההכנה של הרוטב קיימות 2 אפשרויות:

1. האפשרות הראשונה היא לערבב (ללא בישול מוקדם) את מצרכי הרוטב בקערה ולהוסיף אותו לסיר באופן שיכסה כמעט לגמרי (גובה 3/4) את הפלפלים הממולאים.

2. האפשרות השנייה היא לבשל את הרוטב עד להתחלה של צמצום והסמכה ורק בשלב הזה להוסיף אל הסיר עם הרוטב את הפלפלים הממולאים ולהכניס לתנור להמשך בישול.

3. במקרה הזה, עבור הכנת הרוטב תערבבו את מצרכי הרוטב בסיר שאותו תכניסו לתנור, ותבשלו אותו מכוסה על אש נמוכה במשך כ-10 דק', עד לצמצום והתחלה של הסמכה. רק לאחר שהרוטב חצי מבושל תוסיפו את הפלפלים לסיר.


הרכבה ובישול:

1. נתחיל עם הכנת הפלפלים למילוי. להוריד בעזרת סכין את ה"ראשים" של הפלפלים ולהניח אותם בצד. לרוקן היטב ובזהירות את החלק הפנימי של הפלפלים עם הידיים או בעזרת סכין.

2. לחורר בעדינות את צידי הפלפלים עם קיסמים או סכין חדה.

3. למלא את הפלפלים בתערובת הבשר שהכנו עד לגובה כמעט מקסימלי.

4. להניח את הפלפלים בסיר שנכניס לתנור.

5. במידה ובישלתם את הרוטב לפני כן, יש להניח את הפלפלים הממולאים בסיר עם הרוטב. במידה והרוטב מוכן בצד בקערה, קודם להניח את הפלפלים בסיר ולשפוך אל הסיר את הרוטב.

6. לסגור את הפלפלים עם ה"ראשים" שהסרתם, לסגור את הסיר ולהכניס לתנור לבישול של כשעה וחצי לפחות, עד שהפלפלים מבושלים ורכים והבשר רך ועשיר בטעמים של הרוטב.

* להגיש חם!

bottom of page