קניידלך
3 שעות וזה מוכן!
דל פחמימה | ללא גלוטן
אין אפייה בתנור
8-10 יחידות
מה אתם שמים במרק שלכם בפסח?
שקדי מרק, קניידלך, קרפלך?
בארוחות ילדות בבית של סבתא שלי, המרק הוגש עם שקדי מרק בראש השנה ועם קניידלך שהיה שמור רק לארוחות חג, בארוחת פסח!
ויש בקניידלך עד היום משהו כל כך מנחם, במרקם האוורירי והטעם העוטף כשהקניידלך ספוגים בטעמי המרק.
הקניידלך הוא מאכל יהודי אשכנזי מסורתי שעשוי כמו כופתה עגולה ועשוי בעקרון מקמח, ביצים, מעט שמ”ז, מים ותבלינים.
הגרסה שיש לפניכם היום היא דלת פחמימה, ופשוטה פשוטה, בדיוק כמו הגרסה ה”רגילה”, וגם היא מעניקה תחושת הצפה של זכרונות ילדות ליד שולחן החג.
טיפים ממני בקטנה:
1. את תערובת הקניידלך מומלץ לשים לפחות שעתיים במקרר לפני שיוצרים ממנה את הכדורים.
2. אני ממליצה להכניס את הקניידלך אל המים הרותחים ישר מהמקרר, כי זה עוזר להם לשמור על הצורה שלהם בזמן הבישול.
3. בנוסף, אני ממליצה לבשל את הקניידלך קודם כ-10 דק’ במים רותחים ורק אח”כ להעביר לסיר של המרק לספיגת טעמים. זה ישמור על המרק שלכם צח!
4. תיצרו כדורים קטנים יחסיתף בערך בגודל של כדור פינג פונג, משום שהם מאוד גדלים ומתרחבים בבישול.
מצרכים:
2 ביצים
1 כף שמן זית
1.25 כוסות קמח שקדים
1 כפית חומץ תפוחים
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית קסנטן גאם
1/2 כפית אבקת שום
מלח/פלפל, לפי הטעם
הכנה:
1. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד קמח שקדים, מלח, פלפל, אבקת שום, אבקת סודה לשתייה, קסנטן גאם וחומץ.
2. בקערה נפרדת לטרוף את הביצים ולהוסיף אותן לקערה של תערובת הקמח שקדים.
3. לערבב היטב ולהוסיף שמן זית. לערבב שוב לקבלת תערובת בצקית במרקם “משחתי” סמיך.
4. לכסות עם ניילון ולהכניס למקרר לשעתיים לפחות.
5. בינתיים להכין או לחמם מרק (המתכון למרק נמצא בעמוד).
6. להוציא מהמקרר ועם ידיים מעט רטובות ליצור 8-10 עיגולים.
7. את הכדורים מומלץ לבשל בסיר עם מים רותחים כ-10 דק’, לפני שמעבירים לסיר של המרק, אבל גם ניתן להעביר ישירות לבישול בסיר המרק, למשך כ-20 דק’, עד שהקניידלך מתנפחים, מתייצבים ומקבלים מראה “מוכן”.
* להגיש בקערת מרק, בתוספת של ירקות, בשר ועוף, או עם מרק צח בלבד.