מתכון לקינוח כוסות אולטימטיבי שמתאים מאוד לשבועות וגם לכל אירוח רב משתתפים בכללי.
שני דברים שכדאי שתדעו לגבי המתכון הזה.
1. במידה ונשאר לכם אקסטרה קרמל, ניתן לאחסן אותו בכלי סגור בקירור עד 5 ימים.
2. במידה ונשאר לכם מהשטרויזל, ניתן לאחסן בכלי סגור במקום מוצל 3-4 ימים (אין צורך בקירור).
מצרכים:
לשכבת קרמל:
1/4 כוס חמאה
3 כפות ממתיק כמו סוכר חום
2 כפות ממתיק אבקת סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/4 כפית קסנטן גאם
1/4 כפית מלח
2 כפות מים
לשכבת קצפת:
1.5 חבילות שמנת מתוקה להקצפה (בערך 400 גרם) (חבילה וחצי)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללת״ס
לשכבת שטרויזל:
1/4 כוס קמח שקדים
1 כף ממתיק
1 כפית קינמון
1 כף חמאה רכה
הכנה:
שטרויזל:
1. בקערה קטנה לערבב ביחד קמח שקדים, ממתיק וקינמון.
2. להוסיף לתערובת את החמאה המומסת ולמולל בעזרת הידיים, עד שהתערובת הופכת לפירורית.
3. לחמם תנור ל-180C ולשמן תבנית/מחבת.
4. להעביר את התערובת הפירורית אל התבנית המשומנת ולהכניס לתנור למשך 15-20 דק'. לערבב מידי פעם בכדי שהפירורים לא ישרפו ויהיו עשויים היטב.
5. להוציא מהתנור ולהניח בצד לצינון מוחלט. לערבב מידי פעם ל"שבירה" של הפירורים.
קרמל:
1. בסיר קטן להמיס ביחד חמאה וממתיקים. להביא לרתיחה ולבשל 3-5 דק' (לערבב מידי פעם ולשים לב שלא ישרף).
2. לכבות את האש ולהוסיף תוך כדי ערבוב מהיר את השמנת מתוקה.
3. לפזר תוך כדי ערבוב את הקסנטן גאם ואת המלח.
4. להחזיר לכיריים ולבשל כדקה עד לרתיחה. להוסיף מים תוך כדי ערבוב ולהוריד מהאש ולצנן לגמרי לפני ההרכבה של הקינוח. *לצנן בטמפ' החדר ולא במקרר.
קצפת:
1. להקציף ביחד את מרכיבי הקצפת עד לקבלת מרקם קצפת יציב.
2. להעביר את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר לקישוט (מומלץ אבל לא חובה).
הרכבה:
1. בתחתית כל כוס להניח בערך כפית של רוטב קרמל.
2. לפזר מעל מעט שטרויזל.
3. לזלף מעל שכבה עשירה של קצפת.
4. לסיים עם מעט שטרויזל מעל.
*לשמור במקרר עד להגשה.