מה הם חומרי הגלם שצריך במטבח דל פחמימה?
אחת השאלות העיקריות שמגיעות אלי מכם היא - מה הם חומרי הגלם שצריך במטבח דל פחמימה?
וזו שאלה מאוד חשובה בעיני, משום שהשינוי והמעבר לתזונה מאוזנת ודלת פחמימה מתחיל לדעתי במזווה שלכם!
אז לפני שאני עושה סדר במזווה שלכם, אני אתחיל ואומר שהתזונה הדלת פחמימה נשענת על העקרון של צריכת פחמימות מופחתת, לצד צריכה מוגברת של שומנים וחלבונים, ובזאת היא בעצם כוללת בעיקר אוכל "אמיתי" ולא מעובד, כמו למשל, עוף, בשר, דגים, ירקות נבחרים, פירות יער, ביצים, מעט גבינות והרבה שומן.
לצד הרכיבים הנ"ל, ישנם רכיבים נוספים, עשירים ומזינים שיכולים לעזור לנו לייצר מגוון נוסף של מתכונים שבאופן עקרוני לא כלולים בתזונה הדלת פחמימה. כמו למשל: לחמים, מאפים, עוגות, חטיפים ועוד.
‼️את הרכיבים האלה הצגתי לפניכם לא מעט פעמים ועל חלקם אפילו העליתי פה פוסטים שלמים, אבל לקראת עונת החגים שמביאה איתה סדר וארגון מחדש, החלטתי לרכז עבורכם את הכל ברשימה אחת!
את מרבית המצרכים אני קונה בארץ וניתן להשיג אותם בקלות ברשתות השיווק הגדולות ובחנויות הטבע והבריאות.
חלק קטן מהמצרכים אני מעדיפה להזמין מחו"ל ועושה זאת בעיקר מאייהרב (למי שלא מכיר, מדובר בחנות אינטרנטית למצרכי בריאות ועוד מארה"ב).
אז איך נראית רשימת הקניות שלי?
קמחים:
מכיוון שמחירי הקמחים הדלי פחמימה יקרים מאוד באופן יחסי באופן יחסי לקמחים "רגילים" ולכמויות שבהם אנחנו משתמשים, אני ממליצה לקנות אותם במשקל בחנויות טבע ובריאות. זה מוזיל את העלות שלהם באופן משמעותי ובד"כ הם גם מגיעים באיכות יותר טובה.
-קמח שקדים
-קמח קוקוס
-קמח פשתן או זרעי פשתן שניתן לטחון בבית
-פסיליום (גם סוג של קמח וגם גורם התפחה)
משפרי אפייה:
-קסנטן גאם (מעבה וקושר ובעצם תחליף לגלוטן)
-אבקת חלבון (מעניקה אווריריות ומשפרת מרקם של לחמים ומאפים)
אבקת קרם טרטר (תורמת להתפחה של מאפים שמבוססים על חלבונים)
אבקת אפייה (עדיף ללא אלומיניום)
אבקת סודה לשתייה
עמילן בשם arrowroot (תחליף לקורנפלור)
ממתיקים:
-אריתריתול - גם ממתיק "רגיל" וגם ממתיק אבקת סוכר
-ממתיקים שמשלבים אריתריתול וסטיביה
-מונק פרוט (פרי הנזירים)
-אינסטנט פודינג בטעמים ללא תוספת סוכר
-שוקולד ללת"ס
-שוקולד מריר 85% ומעלה
תמציות טעם:
-תמצית בטעם וניל ללת"ס
-תמצית בטעם מייפל ללת"ס
חלביים ותחליפים:
-שמנת להקצפה/מתוקה
-גבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים
-גבינות צהובות שאוהבים (גוש או מגורד)
-חלב שקדים
-יוגורט יווני
-שמנת חמוצה
-קרם קוקוס (תחליף לשמנת/יוגורט)
-חלב קוקוס (מתאים לרטבים)
-חמאה
-חמאת קוקוס (תחליף לחמאה)
וכמובן שתמיד יש לי בבית, גרעיני חמניה ודלעת, אגוזי מלך ופקאן, ותבלינים בסיסיים כמו מלח, פלפל, פפריקה, אבקת שום וכד'.
אין צורך להפוך את כל המזווה ביום אחד ומדובר בתהליך של התאמת חומרי הגלם אל אורח החיים התזונתי שבחרנו בו, כך שגשו אל התהליך בסבלנות ובכייף, ותוך כדי הבנה של חומרי הגלם שמשרתים אתכם ואת המתכונים האהובים עליכם ועל בני המשפחה שלכם.
וכמו תמיד, אני זמינה אליכם בכל התייעצות/שאלה - עדי