המתכון הזה משתמש בשמרים ובתבלינים שנותנים למאפה נראות, תחושה ומרקם של פוקאצ׳יה ויכול להוות בסיס למגוון רחב של מאפים.
אפשר להוסיף מעל כל מיני תוספות כמו זיתים, חצילים קלויים, גבינות ועוד.
ויוה איטליה !
מצרכים:
1 כף שמן זית
1/2 כף שמרים + 5 כפות מים חמים
1 כוס קמח שקדים
1 כפית אבקת פסיליום
1 כפית אבקת אפייה
1.5 כוס מוצרלה מגורדת (כוס וחצי)
30 גרם גבינת שמנת
1 ביצה
1 כפית תבלין אורגנו
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
הכנה:
1. לחמם תנור ל-220C ולהכין תבנית משומנת או עם נייר אפייה.
2. בקערה קטנה לערבב ביחד שמרים עם מים חמים ולהניח בצד ל-10 דק'.
3. בקערה בינונית לערבב ביחד קמח שקדים, פסיליום, אבקת אפייה, מלח ופלפל.
4. בקערה נוספת לערבב מוצרלה עם גבינת שמנת ולהמיס ביחד במיקרו (אפשר גם מעל בן מארי). לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
5. להעביר את תערובת השמרים אל הקערה של הגבינה ולהוסיף לקערה גם את הביצה ואת הקמח שקדים.
6. לערבב היטב עד לקבלת בצק (יוצא מעט דביק).
7. להעביר את הבצק ולשטח בתבנית עם כף או ידיים קצת רטובות לצורה הרצויה (הבצק אמור להיות בגובה של כ-1/2 ס''מ).
8. לזלף מעל שמן זית ולפזר אורגנו.
9. להכניס לתנור ל-15-18 דק', עד לקבלת הזהבה.
10. לצנן לפחות 5-10 דק' לפני שמגישים.
פוקצ'ה דל''פ איטלקית
15 דקות אפייה בתנור
ללא גלוטן | דל פחמימה
6-8 פרוסות
30 דק' וזה מוכן!