קמח שהוא גם עמילן, מתאים ללחמים, עוגות ועוד.
קמח ה"ארורוט" או בעברית, מרנטת הקנה, מזכיר במרקם שלו את הקורנפלור וגם את קמח הטפיוקה. הוא נפלא כחלק מהמסת הקמחים בעוגות, לחמים, פנקייקים ועוד.
ואיזה כיף שאתם מקבלים את המוצר שאני כל כך אוהבת בהנחה מיוחדת של 5%!
לקבלת הנחה הקליקו על הלינק
עוגיות שוקולד צ'יפס 37%
ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר
12-15 עוגיות
25 דק' וזה מוכן!
מתכון משגע לעוגיות שוקולד צ'יפס כל כך רכות ומנחמות שבחיים לא תאמינו שהן ללא גלוטן וללת"ס.
במתכון הזה יש שימוש בקמח דל פחמימה שנקרא (arrowroot), ובעברית: מרנטת הקנה.
מדובר בעמילן/קמח ללא גלוטן שמתאים לתזונה דלת פחמימה ובעצם מעניק למאפה רכות נפלאה.
הוא משמש כחלק מהמסה של הקמחים במאפים כמו עוגיות ועוגות ולמעשה מעבה וקושר את הרכיבים (מזכיר במרקם ובתפקוד את הקורנפלור).
במידה ואין לכם בהישג יד, ניתן להמיר במתכון בכפית של קסנטן גאם.
מצרכים:
3/4 כוס חמאה מומסת/170-180 גרם
1/3 כוס ממתיק (פחות כף)
1 כף ממתיק סוכר חום
1 כף אינסטנט פודינג וניל ללתס
1 ביצה
2 כפות קמח קוקוס
1.25 כוסות קמח שקדים
1 כף קמח ארורוט
1/2 כפית קסנטן גאם
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
1/2 כוס נטיפי שוקולד לבן/חלב של לילי'ס או של זירו מאייהרב / שברי שוקולד ללתס/ מריר שיש בארץ
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C
2. להקציף ביחד חמאה וממתיק
3. להוסיף לתערובת הזו ביצים ולהמשך לטרוך הכל ביחד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4. בקערה נפרדת לערבב ביחד קמח קוקוס, קמח שקדים, אבקת ארורוט, קסנטן גאם, אבקת סודה לשתייה ומלח.
5. להוסיף חצי מתערובת הקמחים לתערובת הביצים ולערבב היטב. להוסיף את המחצית את השנייה של התערובת ולערבב היטב (לא יותר מידי).
6. לקפל אל התערובת את נטיפי השוקולד.
7. להעביר את התערובת את תבנית עם נייר אפייה (בערך כף תערובת לעוגייה).
8. להכניס לתנור ל-10-12 דק' אפייה, עד לקבלת הזהבה.