top of page

לביבות ירק לילדודס

דל פחמימה | ללא גלוטן

קערת לביבות

45 דק' וזה מוכן !

יש לי תגלית! ושמה או בעצם שמו.. ה-קולרבי!
ירק שלא מקבל את הבמה הראויה לו, ירק שאפשר להכין ממנו כל כך הרבה מטעמים ובכל אחד יש לו טעם ומרקם אחר.
והפעם הקולרבי שלי נכנס לתוך לביבות קלילות ומשגעות של ירקות ירוקים! הוא נותן להן גוון מתקתק ומשתלב באופן מושלם עם שאר הירקות

המתכון עצמו פשוט מאוד להכנה, וגם האפייה והטיגון קצרים יחסית בגלל שאנחנו מרככים כבר קודם את הירקות.
אז הפעם בלי הקדמה ארוכה, פשוט לכו להכין!
אני התאהבתי בלביבות האלה, מקווה שגם אתם תהנו מהם.

מצרכים:

4 גבעולי כרישה פרוסים לפרוסות בעובי של כ-1 ס”מ

3-4 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק

1 קולרבי קלוף ומגורד

1 זוקיני קלוף ומגורד

מלח ופלפל לפי הטעם (בד״כ כ-1/2 כפית)

1 כפית אבקת שום

1/4 כפית אגוז מוסקט

2 ביצים

1/2 כוס קמח שקדים

גרידה של חצי לימון

שמ”ז לטיגון במידה ומטגנים


למטבל:

2 כפות מיונז

1 כפית חרדל

1 שן שום כתושה

מיץ סחוט נ-1/4 לימון

מלח לפי הטעם

2-3 גבעולי עירית או בצל ירוק קצוצים

הכנה: 

1. לסחוט היטב את הירקות המגורדים.

2. במחבת סוטאג’ לטגן ביחד את כל הירקות במשך כ-5 דק’.

3. להוסיף למחבת 1/4 כוס מים, לכסות ולבשל על אש נמוכה במשך כ-15 דק’ עד לריכוך של הירקות.

4. לתבל, לערבב ולהניח לתערובת להתקרר בצד.

5. להוסיף לתערובת את הביצים ולערבב. להוסיף לתערובת את גרידת הלימון ואת הקמח שקדים ולערבב היטב.

6. במידה ואתם מטגנים את הלביבות, זה הזמן להרתיח שמן במחבת. מכיוון שהירקות כבר בושלו יש פה טיגון קצר יחסית, ממש כמה דק’ מכל צד, עד לקבלת הזהבה. במידה ואתם אופים אותן זה הזמן להדליק תנור על חום של 200C. האפייה תהיה במשך 20-25 דק’, עד לקבלת הזהבה, כשאני ממליצה להפוך את הלביבות אחרי מחצית מזמן האפייה. אפשר להכין את הלביבות גם בנינג’ה, על תכנית אייר פריי, על  200C למשך 15 דק’.

7. להרטיב מעט את הידיים וליצור את הלביבות. כף אחת גדושה של תערובת עבור לביבה.

8. לאפות או לטגן את הלביבות לפי ההוראות בסעיף 6.

* להגיש חם.


הכנת המטבל:

לערבב את כל רכיבי המטבל ביחד עד לקבלת תערובת אחידה.

bottom of page