מתכון משגע לעוגיות שוקולד צ'יפס כל כך רכות ומנחמות שבחיים לא תאמינו שהן ללא גלוטן וללת"ס.
במתכון הזה יש שימוש בקמח שנקרא (arrowroot), ובעברית: מרנטת הקנה.
מדובר בעמילן/קמח ללא גלוטן שמתאים לתזונה דלת פחמימה ובעצם מעניק למאפה רכות נפלאה.
הוא משמש כחלק מהמסה של הקמחים במאפים כמו עוגיות ועוגות ולמעשה מעבה וקושר את הרכיבים (מזכיר במרקם ובתפקוד את הקורנפלור).
במידה ואין לכם בהישג יד, ניתן להמיר במתכון בכפית של קסנטן גאם.
מצרכים:
3/4 כוס חמאה מומסת/170-180 גרם
1/3 כוס ממתיק (פחות כף)
1 כף ממתיק סוכר חום
1 כף אינסטנט פודינג וניל ללתס
1 ביצה
2 כפות קמח קוקוס
1.25 כוסות קמח שקדים (כוס ורבע)
1 כף קמח ארורוט
1/2 כפית קסנטן גאם
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
1/2 כוס נטיפי שוקולד לבן/חלב של לילי'ס או של זירו מאייהרב / שברי שוקולד ללת״ס/ מריר שיש בארץ
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C.
2. להקציף ביחד חמאה וממתיק.
3. להוסיף לתערובת הזו ביצים ולהמשך לטרוף הכל ביחד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4. בקערה נפרדת לערבב ביחד קמח קוקוס, קמח שקדים, קמח ארורוט, קסנטן גאם, אבקת סודה לשתייה ומלח.
5. להוסיף חצי מתערובת הקמחים לתערובת הביצים ולערבב היטב. להוסיף את המחצית את השנייה של התערובת ולערבב היטב (לא יותר מידי).
6. לקפל אל התערובת את נטיפי השוקולד.
7. להעביר את התערובת אל תבנית עם נייר אפייה (בערך כף תערובת לעוגייה).
8. להכניס לתנור ל-10-12 דק' אפייה, עד לקבלת הזהבה.