top of page

קרמוגית

ללא תוספת סוכר | ללא גלוטן

10-12 יחידות

45 דק' וזה מוכן !

אוהבים קרמוגית? העוגיה הכי “פושטית” והכי טעימה, שמגיעה אלינו ארוזה ובמילוי של קרם שוקולד?

הבצק של העוגיות האלו, הוא גרסה דלת פחמימה לבצק חמאה בסיסי שיכול להיות חלק ממגוון רחב של מ מתכונים והוא מאוד פשוט להכנה ונוח לעבודה.

כמה דברים שחשוב שתדעו:
1. בגלל כמות החמאה הגבוהה יחסית בבצק כדאי לעבוד באזור עם טמפ’ קרה יחסית ובמידה והבצק רך מידי לעבודה תכניסו אותו ל-10 דק’ למקרר.
2. השוקולד שאני משתמשת בו במסגרת ההתאמה לתזונה דלת פחמימה הוא שוקולד מריר, 85% ומעלה או שוקולד ללא תוספת סוכר ולכן הוא לא נמס ונהפך ל”קרמי” כמו שוקלד חלב רגיל, אלא נשאר במילוי במרקם שוקולדי “רגיל” ולא “ממרחי”.

מצרכים:

2.5 כוסות קמח שקדים + 1/3 כוס קמח שקדים
1/2 כפית קסנטן גאם
1/4 כפית מלח
1/2 כוס חמאה מומסת/120 גרם
1/4 כוס ממתיק
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 ביצה


למילוי:
שברי שוקולד מריר/ללא תוספת סוכר

הכנה: 

1. בקערה גדולה לערבב רכיבים יבשים חוץ מהממתיקים (2.5 כוסות קמח שקדים).
2. בקערה נפרדת לערבב ביחד חמאה מומסת, ממתיקים וביצה.
3. להוסיף לקערת הרטובים את תערובת היבשים, לערבב וללוש ביחד לקבלת כדור בצק.
4. כדור הבצק שהתקבל דביק ולכן נוסיף לו בשלבי הרידוד 1/3 כוס קמח שקדים.
* תוספת הקמח שקדים היא לפי רמת הדביקות של הבצק ואין חובה להוסיף את כל הכמות.
5. להניח את כדור הבצק מעל נייר אפייה ולפזר מעליו 1-2 כפות קמח שקדים. ללוש ולהתחיל לשטח את הבצק בעזרת הידיים.
6. לפזר מעל הבצק את מה שנותר מהקמח שקדים. להניח מעל הבצק נייר אפייה ולרדד את הבצק בעזרת מערוך לגובה של 2-3 מ”מ.
7. בעזרת קורצן עיגול בקוטר של 7 ס”מ, לקרוץ מהבצק מספר זוגי של עיגולים.
בשלב הזה במידה ומשטח הבצק שלכם דביק מידי ולא נוח לעבודה, אני ממליצה לשים אותו למשך 10 דק’ במקפיא או ל-15-20 דק’ במקרר.
8. מעל מחצית מהעיגולים להניח את שברי השוקולד ועם המחצית השנייה של העיגולים לכסות את החצאים עם השוקולד. להדק קלות בקצוות.
9. להכניס את העוגיות המוכנות למקפיא ל-30 דק’. השלב הזה עוזר לעוגיות להתייצב ולשמור על הצורה שלהן בזמן האפייה בתנור.
10. לחמם תנור ל-180C.
11. להכניס את העוגיות לאפייה של כ-15 דק’, עד לקבלת הזהבה קלה.
12. לצנן מעט לפני ההגשה. לאחסן בכלי אטום במקום מוצל.
.

bottom of page