top of page

2 דרכים להכין חביתה שהיא בעצם ארוחה שלמה.

דל פחמימה | ללא גלוטן

כמה פשוט, ככה טעים!
2 דרכים להכין חביתה שהיא בעצם ארוחה שלמה.
2 דרכים שבהן אני מראה לכם איך הופכים חביתה ליציבה וגמישה כך שתוכלו לגלגל או לקפל אותה בקלות ליצירת טוסט וכריך.
2 דרכים להכין לעצמכם ארוחה קיטוגנית מושלמת, משביעה, טעימה שאפשר לגוון בקלות.

קבלו ממני כמה טיפים שהם הסוד ליצירת חביתה יציבה וגמישה:
1. אני ממליצה להכין את החביתה על מחבת קרפים שטוחה ורחבה. המחבת מאפשרת לבלילה להתפזר באופן שווה יחסית ובגובה נמוך, ומאפשרת גישה נוחה בזמן הפיכת החביתה וההורדה מהמחבת.
2. בנוסף, התרבד שלכם צריך להיות ארוך ורחב.
*אלו 2 כלים שאני ממליצה שיהיו לכם במטבח כי מכינים איתם המון דברים.
3. ומה עוד? תתאזרו בסבלנות! וחכו שהבלילה תתמצק לגמרי על המחבת, ורק אחרי שהיא יציבה וניתן להרים את הקצוות שלה בקלות, תהפכו אותה לצד השני!

מצרכים:

טוסט אבולעפיה עם צהובה וזיתים:

לבסיס-

3 כפות שומשום

2 ביצים טרופות 

3 פרוסות גבינה צהובה חצויות (גאודה או עמק)

3-4 כפות זיתים ירוקים פרוסים

שמן או חמאה לטיגון (זית או MCT)

תיבול: מלח, פלפל


כריך טורטייה עם אבוקדו וירקות:

לבסיס-

3 פרוסות גבינה צהובה חצויות (גאודה או עמק)

2 ביצים טרופות

3-4 עלי חסה 

1/2 אבוקדו פרוס

שמן (זית או MCT) או חמאה לטיגון

תיבול: מלח, פלפל

 

אפשר להוסיף: מלפפון, מלפפון חמוץ, בצל אדום ועוד ירקות שאתם אוהבים 


הכנה: 

טוסט אבולעפיה עם צהובה וזיתים:

1.לחמם מחבת שטוחה ורחבה מעל אש בינונית ולהתיז מעט שמן או להבריש עם חמאה. 

2.לפזר מעל המחבת כף מהשומשום, ולשפוך מעל את הביצים הטרופות.

3.לסובב את המחבת בתנועות סיבוביות קלות על מנת שבלילת הביצים תתפזר באופן שווה ולפזר מעל את שארית השומשום. 

4.ועכשיו - להמתין!! עד שהחביתה שלנו מתמצקת לגמרי וניתן להרים בקלות את הקצוות שלה. 

5.בעזרת תרבד להפוך את החביתה לצד השני להשלמת עשייה. 

6.להניח מעל חצי אחד של החביתה (הימני למשל) את פרוסות הגבינה ולפזר מעל את הזיתים הפרוסים. 

7.לקפל את החביתה/טוסט לחצי (מתקבל חצי עיגול). להמשיך לבשל על אש קטנה כ-2 דק׳ עד להמסה של הגבינה. 

 


כריך טורטייה עם אבוקדו וירקות:

1.לחמם מחבת שטוחה ורחבה מעל אש בינונית ולהתיז מעט שמן או להבריש עם חמאה. 

2.להניח מעל המחבת את הגבינה הצהובה ולשפוך את הביצים הטרופות. 

3.לסובב את המחבת בתנועות סיבוביות קלות על מנת שבלילת הביצים תתפזר באופן שווה. 

4.ועכשיו - להמתין!! עד שהחביתה שלנו מתמצקת לגמרי וניתן להרים בקלות את הקצוות שלה. 

5.בעזרת תרבד להפוך את החביתה לצד השני להשלמת עשייה. 

6.להעביר את החביתה-לאפה מעל נייר אפייה/סנדוויץ׳. ועכשיו לחלק הכייפי, המילוי!

7.להניח במרכז עלי חסה, ירקות נוספים במידה ואתם רוצים ופרוסות של אבוקדו. 

8.בעזרת נייר האפייה לגלגל לכריך ״ראפ״ ולחתוך במרכז.

bottom of page