מכירים את הטרנד המטורף שרץ כבר לא מעט זמן של עוגיות ענקיות, רכות, שוקולדיות כאלה שמפוצצות בפנים בקרם שוקולד לבן?
ידעתם שקוראים להן עוגיות אמסטרדם? ושהן באמת מגיעות ממאפייה קטנה באמסטרדם בשם Van Stapele?
אז למי שלא מכיר מדובר בבצק עוגיות בטעם שוקולד שנשאר מעט פאדג׳י ורך אחרי האפייה ובתוכו מתחבא לו פרלין שוקולד לבן.. נשמע תענוג נכון?
אז על כאלה עוגיות אני חולמת כבר די הרבה זמן!
ואחרי כמה וכמה ניסיונות אני שמחה לשתף אתכם במתכון החדש שנולד! לעוגיית אמסטרדם מ-ע-ו-ל-ה בגרסה דלת פחמימה!
ומה עוד? ממש אבל ממש קל להכין אותה ואין בה קמח בכלל!
ובעצם אין עוד מה לאמר, חוץ מזה שכדאי לכם להיכנס מהר למטבח כדי להכין לעצמכם עוגיות אמסטרדם סופר מפנקות, פריכות בקצות, רכות ונימוחות במרכז! ואני ממליצה לאכול אותן טיפה חמימות..
מצרכים:
למילוי של העוגיות:
50 גרם חמאה מומסת
6 כפות חמאה שקד/כ-90 גרם
1 כף ממתיק אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת״ס (או לחילופין 2 פכות של ממתיק אבקת סוכר)
לבצק של העוגיות:
1 כוס חמאת שקד
1/3 כוס פחות 1 כף של ממתיק
1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת״ס (או לחילופין 1 כף ממתיק אבקת סוכר)
2 כפות אינסטנט פודינג שוקו ללת״ס (לחילופין 1 כף ממתיק אבקת סוכר + 1 כף אבקת קקאו אורגני)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 ביצה
הכנה:
1.בקערה בגודל בינוני, לערבב ביחד חמאת שקד עם חמאה מומסת וממתיקים, לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
2.להעביר את התערובת אל כלי שמתאים למקפיא למשך כשעה-שעתיים, עד להתמצקות מוחלטת של התערובת (מתקבל מעין פאדג׳).
*אני ממליצה לשים נייר אפייה מעל הכלי כדי שיהיה לכם קל לחלץ את משטח התערובת אחרי התמצקות.
3.להוציא את הפאדג׳ שהתקבל מהכלי ובעזרת סכין חדה לחתוך לקוביות קטנות בגודל של כ-0.5/0.5 ס״מ.
4.להחזיר למקפיא עד לשלב ההרכבה של העוגיות.
הכנת בצק העוגיות והרכבה:
1.לחמם תנור ל-170C ולהכין תבנית עם נייר אפייה מעל.
2.בקערה קטנה לערבב ביחד את הרכיבים היבשים; ממתיקים ומתפיחים.
3.בקערה נוספת ובגודל בינוני, לערבב ביחד את חמאת השקד עם תערובת היבשים. להוסיף אל התערובת את הביצה, לערבב ולקפל היטב עד לקבלת תערובת בצקית אחידה בצבע ובמרקם.
4.עם ידיים מעט רטובות ליצור מתערובת הבצק כדורים (בערך כף לא גדושה של תערובת לכדור) ולשטח אותם קלות לעיגול ״שמנמן״ עם כף היד.
5.להניח במרכז כל עיגול קוביית פאדג׳ ושוב בעזרת ידיים רטובות לסגור את הבצק מעל הפאדג׳ וליצור שוב עיגולי בצק (בקוטר של כ-2-3 ס״מ כל אחד).
6.להניח את העוגיות עם המילוי על מגש האפייה ולהכניס לתנור לאפייה של 10-12 דק׳, עד שהעוגיות מתחילות להתמצק ונראות מוכנות. *העוגיות תופחות וגדלות בזמן האפייה.
7.חובה! להניח לעוגיות להתקרר כמעט לחלוטין לפני שמעבירים אותן לאחסון/להגשה (לפחות חצי שעה!)